Almanya Avukat ve hukuk sitesi

Hukuk 24 Online Avukat

Almanya Yeni Göç Yasası aile birleşimi

Anasayfa Site içi arama Hukuk Forum Sitemap Impressum

Deutsch - Türkisch

Amacımız

Almanya`da Hukuk

Forum

Avukat listesi

Faydalı Linkler

Türk Hukuku

Almanya Avukat

Haberler

 

Hukuk sorunları:

İş Hukuku

Emeklilik

Vatandaşlık

Sosyal Güvenlik

Askerlik

Dava masrafları hesaplama

Adli yardım

Evlilik & Oturum izni

 

 

 

 

Hukuki yazılar:

Nasıl yazar olabilirim?

 

 

 

Makaleler:

- Tenfiz

- Aile birleşimi

- Ceza davası

- Ucuz kredilere dikkat

- Arbeitslosengeld II

- Eigenheimzulage

- Tahsilat

- Bilirkişi raporu

- Kombassan mağdurları

- Boşanma

- Tenfiz ve tanıma

 

 

Dost siteler:

Dost siteler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Almanya Yeni Göç Yasası ve aile birleşimi

Almanya’da bulunan eşle aile birleşimi yapacak kişilerde aranan basit düzeyde

Almanca bilgisinin kanıtlanmasına ilişkin bilgi notu

Ağustos 2007

İkamet yasası ile ilgili yapılan köklü reformlar, Almanya`daki eşinin yanına yerleşmek isteyen

yabancılara henüz vize talebinde bulunurken kendi ülkesinde basit düzeyde Almanca bilgisine sahip

olduğunu kanıtlama zorunluluğu getirmektedir. Bu düzenlemeyle, Almanya`ya gelecek olan bu

kişilerin en azından basit bir şekilde de olsa Almanca dilinde iletişim kurarak toplumsal hayata

katılmalarının sağlanması amaçlanmaktadır. Bu yöntemle sonradan aile birleşimi yapan eşlere

entegrasyon kurslarının başlangıç döneminde ve böylece Alman toplumuna uyum sağlamalarında

kolaylık sağlanmış olacak ve Almanya`daki yaşamlarına daha iyi şartlarla başlama imkanı verilmiş

olacaktır.

Almanya`ya gelecek olan eşin Almanca dilinde en azından basit düzeyde iletişim kurabildiği vize

başvurusu sırasında kanıtlanmalıdır. Basit düzeyde Almanca bilgisiyle somut olarak Avrupa Konseyi

tarafından geliştirilen “Diller için Ortak Avrupa Referans Çerçevesinin” A 1 düzeyindeki bilgi seviyesi

kastedilmektedir. Bu yenilik, Avrupa Birliği`nin ikamet ve iltica hukukuna yönelik düzenlemeler

temelinde oluşturulmuştur.

Vize başvurusu sırasında Almanca bilgisi Goethe Enstitüsü`nün (Alman Kültür Merkezi) verdiği A 1

“Start Deutsch 1” (Temel Almanca) sertifikası ile belgelenmelidir. Dil kursu sınav tarihleri hakkında

Ankara, İstanbul ve İzmir`deki Goethe Enstitü`lerinin aşağıda belirtili internet sayfalarından veya

Goethe Enstitüsü`nün 0533 478 03 07 numaralı telefon hattından bilgi edinilebilir.

(www.goethe.de/ankara , www.goethe.de/istanbul , www.goethe.de/izmir)

Federal Göç ve Mülteciler Dairesi de bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verebilmek amacıyla +49

911/943-6390 numaralı telefon hattını devreye sokmuş ve ayrıca www.integration-in-deutschland.de

web sitesinde Almanca ve Türkçe dillerinin dışında farklı dillerde de bilgi broşürleri hazırlamıştır.

İstisnalar: Vize başvurusunda, başvuru sahibinin istenen Almanca bilgisine açık bir şekilde sahip

olduğu anlaşılırsa, bunun ayrıca belgelenmesine gerek yoktur.

Ayrıca söz konusu dil sertifikasının ibrazı aşağıdaki durumlarda da gerekmemektedir:

Kaynak: http://www.ankara.diplo.de

Yeni Göç Yasası ile ilgili diğer yazılar:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home   l   Türk Hukuku   l   Suchmaschine Burgenland l  Webkatalog   l   Rechtsberatung l Lastminute Reisen

Copyright 2006 hukuk24.de All Rights Reserved.